New Model Army

mei 4, 2007

nazi.jpg

Beste Guy (Verhofstadt), Het leven kan soms wreed zijn eigen gang gaan. Buiten het feit dat jij een zelfverklaarde fan bent van The Rolling Stones denk ik dat er niet zoveel gelijkenissen zijn tussen ons. Ook dat is relatief. Waarschijnlijk hou ik meer van The Stones toen het nog rebellen waren en misschien hou jij meer van de frauderende multinational die ze inmiddels geworden zijn? Soit. Wat ik je even wou zeggen is dat iemand die in alle ernst een term in de mond neemt als “groene kernenergie”, dat komt niet goed over, hoor. Mensen die het veel slechter dan ik met je voor hebben, interpreteren zoiets gauw als “boerenbedrog”. Ik denk dat je dat even met je spin doctors moet doornemen. Maar wie ben ik? Hier, in de wondere wereld van InterNep, kan niemand zeggen wat de toekomst brengen zal. Alles verandert zo snel. Dat moet ik jou toch niet vertellen. Zelfs in reclameboodschappen in respectabele kranten wordt er tegenwoordig op gewezen dat men geregeld van look moet veranderen. Als voorbeeld nemen ze jou, twintig jaar terug. Ik kan ze niet echt ongelijk geven: in de jaren ’80 zag je er niet uit. Geen twijfel mogelijk. Jij hebt model gestaan voor Harry Potter. En die stond dan weer model voor de griezel die het in Nederland al een paar jaar voor het zeggen heeft… Gelukkig betreft het hier slechts een literaire tekst en is elke overeenkomst met bestaande personen of situaties louter toevallig – maar plezant.

 

10 Reacties naar “New Model Army”

 1. Beatman Says:

  en toch … steeds weer dezelfde reclameboodschap :
  always look on … “Lach je tanden bloot” … Keep on smiling 🙂

 2. Eve Says:

  Mijn commentaar staat..elders.

 3. stellabystarlight Says:

  Gescheiden van de menselijke kudde, oog in oog met de Nieuwe Goden -Multinationals-, staat de literair dichter alleen. In deze eenzaamheid ligt zijn grootsheid en bijna altijd uiteindelijke steriliteit.
  Aan de ene kant is dit logstukje een bewijs van zijn tragische lot.
  Aan de andere kant van zijn trots.

 4. didideparis Says:

  Aan de vooravond van zijn verjaardag, en met een pracht van een feest net achter de rug, kan de dichter de wereld helaas niet anders zien.

 5. Sjaak Says:

  Nice blog! Watch the site of the year: http://www.desjaak.com A lifechanging experience!

 6. Sofie Claeys Says:

  There is no rest for the wicked ones, dear God what is this evil that we’ve done!

 7. didideparis Says:

  Geachte Mevrouw, u bent tenminste iemand die de klassiekers nog kent. Uw Shakespeariaans aandoende quote komt inderdaad uit ‘No Rest’ van New Model Army. Dat ik telkens weer moet constateren dat ik zo een erudiet publiek aantrek maakt de uitdaging om de pen ter hand te nemen voor mij alleen maar toenemen. In verlegenheid groet ik.
  Didi de Paris

 8. didideparis Says:

  Wel wel, kijk eens aan. Ik ben trots voor zo een publiek te mogen schrijven! (Ik zeg het al jaren: de revolutie begint op een maandag.)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: