TOT WE SAMEN ZIJN!

juni 8, 2017

Dit is ons lied. Neurie het mee. We zullen doorgaan / Met de stootkracht / Van de milde kracht… Hoe meer mensen neuriën hoe krachtiger onze hymne wordt. Wij zullen doorgaan. Dichtertje zit volop in de voorbereiding van zijn Wereldtournee door Groot-Leuven… Een poging om een kwart miljoen mensen te voorzien van poëzie die broodnodig is in hun bestaan dat al maar harder dreigt te worden – In een mateloze tijd – dat laat zich niet anders omschrijven dan als een Daad van Liefde…

Liefde, dankbaarheid en nederigheid voelt Dichtertje omdat hij al jaren mag optreden als verbindingspersoon – de engel, de boodschapper, de mythologische facteur met gevleugelde zolen, die geregeld op zijn Pegasus springt. Als een cowboy, of als Ottorongo! De berichten & verhalen van al die mensen brengt hij nu al enkele jaren naar Het Schrijverke (van twee keer niks), die daar, als een slechtvalk, hoog in zijn ivoren toren, huist in de Dikke-Nekken-Stroot in Kessaloniki, de hoofdstad van Mega-Lo.

Men moet twee keer nadenken, eer men een woord als “poëzie” in de mond neemt, “poëzie” dat werkt als een mussenschrik voor mensen. Bij het woord “poëzie” krijgen mensen nachtmerries en braakneigingen. Zij denken dan aan de tijd toen zij op school op rijm gezette onnozeliteiten moesten uit hun hoofd leren, zij denken dan aan verwaande kwasten die beroemd geworden zijn omdat niemand hun moeilijkdoenerij verstond, en worden herinnerd aan slecht verteerde kaas-en wijnavonden.

Deze poëzie is van u en van mij, gemaakt met de mensen van Groot-Leuven. We zullen doorgaan. Een uniek project. In een uitzonderlijk medium. (voor u aan huis gebracht.) Dichtertje, wereldberoemd in Leuven puzzelt verder … Met de stootkracht / Van de milde kracht/Om door te gaan/In een sprakeloze nacht/ …aan zijn Wereldtournee (door Groot-Leuven). We zullen doorgaan/ Er zijn nog plaatsen vrij voor zijn tournee van 16 juni t.e.m. 12 juli. We zullen doorgaan –  didi.deparis@telenet.be .

Tot we samen zijn!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: