WE ZIJN ER GLOEIEND BIJ!

november 3, 2016

gloeiend3Zijn de mensen nu zot geworden, of zijn het de herders en herderinnetjes van deze stad die een klap van de molen gekregen hebben, of is gewoon de hele boel zo zot als een mus? Dichtertje was weer niet te stoppen. Was het zijn bezoek aan de abdij van de Keizersberg die hem naar het hoofd gestegen was?

De affaire is ingewikkeld zoals in The Good, The Bad, The Ugly.  Het klooster is in handen van Benedictijnen, een orde die zich sinds het krieken der tijden richt tot de “stabilitas loci”, dat is Latijn voor “plaatsgebondenheid”, en die dus zaakjes doet met de wereldse machten.

Ik weet niet of het allemaal juist is wat Dichtertje heeft zitten spuien die zondag daar in dat kleine café aan de haven: de paters zouden de stad hun park in concessie geven voor 99 jaar –  een schijntje voor wie het eeuwig leven ambieert. En het stadsbestuur zou de appelgaard van die abdij voor 30 jaar in bruikleen geven aan Rick Dinges, van de oppositie. Er moet zich een soort godsvrede voltrokken hebben tussen meerderheid en oppositie om Rick Dinges zijn B.V.B.A. daar een wijngaard te laten aan leggen -voor een schijntje. “En als ik zou vragen een wijngaard te mogen aanleggen, ze zouden mij kegelzot verklaren. Mij naar ’t Joar 1 verbannen, mij wandelen sturen. Naar Utopia!” zei Dichtertje.

De abdij Keizersberg waar hemelse en wereldse machten met elkaar in aanraking komen is al vaker het toneel geweest van wonderlijke taferelen. Er was daar een herder die daar jaren gratis schapen hoedde. Die werd verdreven uit het paradijs. Nu betaalt de stad jaarlijks 7.000€ om een herder zijn kudde er te laten grazen. Boekhouding op de Toverberg! Het is ingewikkeld als een bijenkorf. Maar ook de imker en zijn bijen zijn niet zeker of ze  er mogen blijven, in deze deelgemeente van Vaticaanstad.gloeiend4

Volgens Dichtertje kunnen we veel leren van de bijen. Die leven met 20 tot 80.000 per zwerm. Waarvan slechts enkele honderden darren. De koningin laat zich enkel maar bevruchten door darren die mans genoeg zijn om –soms kilometers boven de grond- haar parfum, een feromoon, te kunnen opsnuiven. Ja, dat leek Dichtertje (The Wild Eyed Boy From Freecloud) wel wat!

En dat alles, en nog veel meer, speelde zich af op de Keizersberg, op de laatste zondag van oktober, november zat er aan te komen, de maand waarin men zijn doden eert en beweent, in een sprookjesachtig decor herfster dan herfst, Poesjkin zou er handen en vingers bij hebben afgelikt, zo stond daar  die dag dat aardsparadijselijk decor, in een coloriet als van een jaren vijftig Hollywood kleurenfilm, daar op die Keizersberg, misschien niet echt het hoogste punt van ons Heilig Land naast de Dijle, vanwaar men weliswaar niet de hele wereld kan overzien, dan toch wel een serieus stuk ervan.

gloeiend5

 

 

2 Reacties to “WE ZIJN ER GLOEIEND BIJ!”

  1. deef Says:

    Uw vraag: Zijn de mensen nu zot geworden, of zijn het de herders en herderinnetjes van deze stad die een klap van de molen gekregen hebben, of is gewoon de hele boel zo zot als een mus?

    Mijn antwoord: Neen, geen van al uw redenen strookt met de werkelijkheid. De kapitalistische dictatuur is door de eeuwen heen steeds gesofistikeerder en corrupter geworden. Het draait om winstbejag, ons-kent-ons en hypocriete achterkamerpolitiek. De geïndoctrineerde werkslaven en schuldzombies hebben geen tijd meer om zich over die welig tierende normvervaging en immorele geldhonger nog druk te maken.
    Deze machtsgreep op de Keizersberg is zeer zorgvuldig voorbereid en blijkbaar reeds een tijdje bezig. Gras is een hernieuwbare vorm van voedsel en waarom zou je daar nog eens 7000 EUR belastingsgeld bovenop leggen? De idyllische schapenwei met appelgaard, een rustmoment midden in de stad, moet wijken om kankerverwekkende alcoholische opium voor het gebrainwashte volk te produceren.

  2. didideparis Says:

    Je politiek en literair inzicht is verbluffend!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: