NAMEN/NAMUR

februari 13, 2015

Mo-dettes

“Heeft Georges dan helemaal geen familienaam”, riep Jeannine Dekeukeleire die al enige jaren de huwbare leeftijd  overschreden had, verwonderd uit.

“Het is beter zonder familienaam geboren te worden, dan helemaal zonder naam. Kijk maar naar Homeros, en naar de western My name is nobody. (Deraedt, dat is bekend, die hangt graag de intellectueel uit.)

“Ik ken mensen die geboren zijn zonder naam. Waarschijnlijk heeft het te maken met karma. Goed of slecht, dat weet ik niet”, benadrukte  Sonia Van Zandvliet, “Bij de geboorte kregen ze een persoonsvorm.  Ik geef een voorbeeld: Dirk Verdickt.

“Nomen est omen”, zei Deraedt.

“In het Oude China mochten mensen tijdens hun leven vier-vijf keer van naam veranderen”  schoot  (Helpdesk) Anita Van Holsbeek ter hulp.

“We moeten de dingen benoemen zoals ze zijn,  zei Alfons de Ridder van de Dienst Reclame, “In het leven komt het er op aan naam te maken, een sterk merk worden, en dat behouden, consolideren. Altijd klare taal spreken”. (De Ridder was weer niet te stoppen.)

Maar hoe zit dat nu met Georges? Jeannine Dekeukeleire (secretaresse -kernredactie) – haar lichtgroene ogen vertoonden een vreemde glans.

Debeuckelaere, Debeuckelaere Georges, sprak de CEO  van de De Didi-de-Paris-Krant™ . Hij spuwde woorden van tussen zijn tanden uit. “En nu de beuk er in, laat ons nu a.u.b. overgaan tot de orde van de dag”, snikte de CEO haast,”Onze cybersoap, drie simpele afleveringen, is nog niet klaar. Straks is het Valentijn en dan worden de mensen romantisch, in die situatie is het aangewezen hen met rust te laten. “

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: