EINDELIJK: DE ONTKNOPING: ZOETE WATERS: CYBERSOAP: 3/3 (zeer vrij naar Roman de la rose)

februari 13, 2015

roos1“De kogel is door de kerk, en nu maar hopen dat iedereen voor het zingen de zaak verlaat…” Niemand luisterde naar de woorden van de CEO  van De Didi-de-Paris-Krant™ . Als ultiem wapen in de strijd om de aandacht, gaf hij met één vingerknip bevel de lezing van de dag te laten plaats vinden via welgevormde monde van Jeannine Dekeukeleire:

“In Ernest Claes zijn Leuven, o dagen schone dagen! lezen we hoe hij op een dag, in 1909, met twee kornuiten naar de Zoete Waters trekt.  Claes, de grootste loebas  van het gezelschap liet zich vergezellen door een getrouwd Lief-Vrouwke van 30, moeder van 3 sloebertjes.

roos4

Bij Liza Noë werd het orchestrion aangezwengeld – 5 cens in de gleuf – en joepla (ik citeer): “Wij luisterden een ogenblik zwijgend. Wij waren plots bewust van iets dat anders werd met deze polka” – polka was de rock-’n-roll van die tijd, maakte alle duivels in een mens los. Bij lectuur van Leuven, o dagen schone dagen! , dit onwelvoeglijk boek, worden wij onmiddellijk getroffen – een pijl trilt in ons engelenzieltje – door de onzedelijkheid van de muziek. “Het meisje naast Rik bewoog ineens de schouders op de maat van de muziek, ze schoof ook lichtelijk haar achterwerkje op haar stoelvlak weg en weer,(…)” “Al heen en al weer”, staat er letterlijk.

roos3

Ik heb in mijn leven maar twee passies: punk en Ernest Claes.”

Dit waren duidelijk niet haar woorden.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: