ZOETE WATERS (CYBERSOAP 2/3)

februari 10, 2015

“De reden waarom ik je meetroon naar deze lusthof is dat het zonlicht er zo mooi kan schitteren op het water. Je waant je er onmiddellijk in Berlin Alexanderplatz. De film van het boek. Rainer Werner Fassbinder die het magistrale Die Geschichte vom Franz Biberkopf van Alfred Döblin verfilmde. Ergens begin jaren ’80 elke zondagavond te zien op VPRO. De roman uit 1929. Het doet ook denken aan Ernest Claes. Ergens begin jaren ’70 elke zondagavond te zien op BRT. Gebaseerd op De Witte van Sichem, Het leven van Herman Coene en Het Kosthuis Fien Jansens.

Kijk: vijf vijvers naast elkaar. Een kilometer lang. Begin 17e-eeuw uitgegraven door de hertog van Arenberg. Heer Hertog heeft natuurlijk niet alles zelf gegraven. De vierde vijver heet de Geertsvijver, die van de vijfde vijver gescheiden wordt door de Maurits Noëstraat. Maurits Noë is gesneuveld op 15/3/1918. Nog beroemder was hij als broer van Liza-hierover dadelijk meer.

De derde vijver is de Hertsvijver. Dit is een visvijver. De tweede vijver heet de Huisvijver. De eerste vijver ligt aan de Waversebaan. Dit is de Molenvijver. De Waversebaan was een holle weg. Kasseien. In Claes’ tijd zag alles er anders uit. Men kon niet rond de vijvers wandelen, het was te drassig. Het enige huis dat er stond was het huidige café “In de Molen” Het was molen en café. Bij Liza Noë.”

Jeannine Dekeukeleire zweeg. de stilte was om te snijden. Daarna brak de hel los. Iedereen was het er roerend over eens: de fusie tussen De Didi-de-Paris-Krant™  en de wereldberoemde blog La Commune de Paris is een succesverhaal.

 zoet water 2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: