Groen Leuven haalt zwaar uit naar gebrek aan inspraak

september 15, 2012

Zo staat het vandaag op de site van DS:

Groen Leuven haalt zwaar uit naar gebrek aan inspraak
zaterdag 15 september 2012, 09u03Bron: belgaAuteur: lbo

LEUVEN – David Dessers, onafhankelijk kandidaat bij Groen Leuven, heeft vrijdagavond tijdens een verkiezingsbijeenkomst zwaar uitgehaald naar het gebrek aan inspraak in de universiteitsstad. “Leuven ziet de bevolking als een bedreiging die het beleid wil dwarsbomen en niet als een bondgenoot met verrijkende ideeën”, aldus Dessers die in zijn kritiek vooral burgemeester Louis Tobback (sp.a) op de korrel nam.
Dessers wees onder meer op de zeer misprijzende manier waarop Louis Tobback de man behandelde die duizend handtekeningen verzamelde om in de gemeenteraad zijn zeg te kunnen doen over de naamsverandering van het Fochplein in Rector De Somerplein.
“Voor Tobback zijn actiecomités een groep hooggeschoolde ‘nimby’ die zich als het bijvoorbeeld gaat om sociale woningen, enkel om racistische motieven verzetten.” Leuven betrekt ook steevast de bevolking in een veel te laat stadium bij beslissingen die al grotendeels genomen zijn, luidde het nog.

Dessers bepleitte dat het stadsbestuur een dialoog opstart met buurtgroepen die vaak terecht opkomen voor meer verkeersveiligheid in hun omgeving. “Op die manier is vaak over geplande ingrepen een compromis mogelijk met een lokaal comité dat er zich tegen verzet. Leuven is door zijn schaal en expertise onder de bevolking de ideale stad om structureel werk te maken van inspraak. Waarom bijvoorbeeld per 5.000 mensen geen niveau van zelforganisatie invoeren dat detecteert wat er leeft bij de bevolking”, aldus Dessers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: