GESCHIEDENISLES

februari 24, 2011

Didi de Paris vindt dat men niet moet overdrijven. Men mag niet te wreed zijn. N.-V.A.-ers verbannen naar Antarctica is overdreven. We sturen Wilders en zijn kliek daar naartoe. N.-V.A.-ers sturen we naar… De Vlaamse Eilanden!

In 1427 ontdekte men de Azoren. Op 1448 km van het Iberisch Schiereiland en op 2000 km van het Amerikaanse continent vormen de eilanden een archipel in de Atlantische Oceaan. Het geheel bestaat uit negen bewoonde eilanden. Met ca. 250 000 inwoners.

Vanwege de Noord-Franse en Vlaamse kolonisten die in de vijftiende eeuw voor de bevolking van de eilanden werden aangetrokken, alhoewel ze altijd Portugees gebleven zijn, werden de eilanden tot in de zeventiende eeuw Vlaamse Eilanden genoemd. Op 1 januari 1451 werd de nederzetting Vila da Praia op Terceira gesticht door Jacob van Brugge. Nu nog zijn er op de Azoren vooraanstaande families (bijvoorbeeld de familie “de Bruges”) die hun geschiedenis op dergelijke kolonisten laten teruggaan. Ook de windmolens, vooral op Faial, werden door Vlamingen geïntroduceerd. Meer zelfs: Don Quichotte was een Vlaming!

Advertenties

2 Reacties to “GESCHIEDENISLES”

  1. didideparis Says:

    Waarom moet ik hier altijd zélf mijn fouten verbeteren? Face-boekaniers die zien zulke dingen altijd onmiddellijk. Laat eens zien, Mijn Beste Bloggeurs, dat jullie het ook kunnen!

  2. blogbaas Says:

    Misschien kunnen we onze kerncentrales nu aan hen kwijt.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: