DE PARIS ADEMLOOS op ZONDAG, 15u30, JUSTITIEPALEIS, ANTWERPEN

september 18, 2010

Beste mensen van het middenveld en verenigingsleven, facebookers, twitteraars, fietsers, bakfietsers, pendelaars, lopers, boeren, burgers en buitenlui, Vorig jaar rond deze tijd hebben velen van u wel een bijdrage geleverd in het Ademlooscultuurprogramma onderweg naar het referendum. Helaas gaat het gevecht nog altijd door ondanks het feit dat 60 % van de kiezers die stemden tegen het BAM tracé stemden. En wat wordt nu onderzocht: het BAM tracé, in 3 varianten. En wat werd via Forum 2020 onderzocht: het Meccanotracé. En wat werkt veruit het beste: het Meccanotracé (zie op ons web!). 19/9, autoloze zondag moet een soort van apotheose worden. Dat is 3 dagen voor de aangekondigde regeringsbeslissing! De plaats die betonboeren en organisaties als VOKA innemen bij de “Lange Wapperaars” moeten wij laten innemen door gewone èn ongewone Vlamingen. We vertrekken rond 14 uur aan de voetgangerstunnel en komen rond 15 u 30 aan aan het justitiepaleis. Daar zal een podium zijn met daarboven op 8 plateaus onze banieren.


De actiegroepen willen hierin zeer aanwezig zijn. Het komt er nu op aan alle krachten te bundelen om de juiste beslissing tot stand te brengen.
De Meccano-oplossing is deze zomer via onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek doorgelicht. De Meccano werkt veel beter dan het BAM tracé! Ongelooflijk veel verkeer kan van de Ring (R 1) weggeleid worden. Voor BAM, Noriant en veel politici is dat helaas slecht nieuws. Voor Antwerpen en de regio is dat fantastisch goed nieuws. De ring 1 moet niet verbreden. Het lawaai kan naar beneden. Dieselroet en fijn stof kunnen sterk verminderen. Antwerpen zal gezond kunnen groeien.

Op 19/9 (autoloze zondag) organiseren de actiegroepen een vredelievende wandeling van de voetgangerstunnel naar het justitiepaleis. Hierover vindt u meer informatie op onze website: http://www.ademloos.be/evenementen/waarom-wandelen-wij-op-199
Wij roepen u op ons te helpen deze initiatieven tot een goed einde te brengen. Het belangrijkste is deze oproep nu te verspreiden. Vertel het verder, vertel het verder. Meer info en betere coördinatie met je vereniging? henri.laurent@telenet.be ps: kledingverzoek voor 19/9: ademloos blauw

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: