LENTE: EEN ERVARING VAN ZUIVERE LYRIEK

maart 13, 2009
scherens1
De dag na het optreden lag alles plat. Alsof iedereen plots bedwelmd was door lentebloesems. Facebook was een spookstad, en boven blogosfeer hing een donkere hemel. Een optreden, dacht Dichtertje, is als seks. Mag niet in het openbaar (reglement is reglement)! Zodra hij van het podium kwam, stelde hij en de organisator elkander unisono dezelfde vraag: doe ik het goed? Wel inderdaad, zoals het een goede vrijpartij betaamt: (reglement is reglement) beide partijen konden tevreden zijn. Men moest zich geen zorgen maken bij het invullen der broodnodige papperassen. (reglement is reglement) Een organisatie die voor de 124ste keer een literaire avond organiseert, waar meer dan 50 mensen op afgekomen zijn. Officiëel mogen er in de kroeg maar 51 in (reglement is reglement). Er waren er natuurlijk veel meer, maar dat, zei de organisator, kunnen we er niet inzetten (want e reglement van ‘t goevernement is ook e reglement). Je weet maar nooit dat overijverige ambtenaartianen de reglementen eens naast elkaar gaan leggen, en dan juist op basis van overmatig succes de avond toch niet subsidiëren. (reglement is reglement) Het volk is nederig, knielt, en wacht geduldig. Dichterje, en zijn goede compagnon, Vader Veek, hebben achteraf nog een glas dronken. Niet teveel. Regelement is reglement. Tot slot… Ja, de auto stond er nog. Geen beschadigingen. Integendeel, hij was zelfs lichtjes in waarde gestegen: 23 pleuro. Dit werd bevestigd door het Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf Antwerpen. De gappers van het GAPOA hadden het certificaat onder de ruitenwissers gestoken. Regelement is reglement. Waarvoor Dichtertje langs deze weg nog eens zijn bijzondere dank betonen wil aan de heer Patrick Janssens, burgemeester van Antwerpen. Niet alleen omwille van de deskundige aanpak van de mobiliteitsproblemathiek, maar in het bijzonder vanwege zijn expertise aangaande de verzuring. Blijgezind verlieten Dichtertje en Vader Veek het grondgebied van PAPOEA GAPOA. Op weg naar nieuwe avonturen! Voorzichtig, want: reglement is reglement – en g’hebt ‘t zelf gestemd.

13 Reacties naar “LENTE: EEN ERVARING VAN ZUIVERE LYRIEK”

 1. PlakMaChien Says:

  Overspel Dichtertje ?

 2. didideparis Says:

  Absoluut en wel met Vader Veek!

 3. Fan van Dichter Says:

  Vadertje, Vadertje, toch !!!
  *heb met hem te doen*

 4. dv Says:

  aan de bezorgdheid van mijn Fan

  als gij een blondje zijt met in uw lijf een kern van gloeiing & rond uw lendenen een schijn van schittering dan hoeft uw medelijden niet

  ik zal dan wel met u iets doen & dan komt uw oude vader met zijn stalen kop er meesterlijk

  wel in & uit, of onder & er dan weer bovenop

 5. didideparis Says:

  Wel wel wel, wat zo een klein beetje poëzie met een mens kan aanrichten!

 6. dv Says:

  de vrije lyriek zal nooit voor niets of niemand zwichten!

  (heb wel een beetje last van gasophopingen nu)

 7. dv Says:

  voila de ode aan de vrije lyriek is af:http://vilt.wordpress.com/2009/03/13/ode-aan-de-vrije-lyriek/

  Dichtertje (reglement is reglement) nu moet ge u wel aan de juiste bewoordingen houden ‘zuivere lyriek’ is zoals zuivere alcohol ge ziet dat nog naar binnen gaan maar dan zakt ge ogenblikkelijk als een patattenzak van uw kruk (aka de augustinustruk)

  wat wij hier willen & al hebben is de uiteindelijke verademing, een blonde schoonheid met wat bloesems in de openbaarlijke plooien een drang naar meer terwijl ons gat al doet zo zeer

  (godverdomme nu zitten er al eksters op mijn dak die denken dat ik alles ogenblikkelijk kan verzilveren ne minuut he mennekens ge moet patience hebben of ik smijt naar u met het getier van de gevierde Claes dan krijgt ge direct uw ons ontstolen Nest)

  joa mu tis ware: oraneren is ne pest


 8. Dichtertje heeft de groetjes van enen P. Jans en nog wat, en of nog ne keer were wil kome, em vond ut nogal profijtelijk…

 9. Fan van Dichter Says:

  Vadertje, Vadertje,

  mijn *heb met hem te doen* heeft niet de intentie met u mede te lijden, maar betreft het “Absolute Overspel van Dichterje met jou”. Onvoorspelbaar Overspel is dit! U weze gewaarschuwd!

  En een beetje last van gasophopingen? Blaas uzelve nu maar niet op! Een beetje verademing gewenst, in deze tijden van bedwelmende (ont)bloesemingen.

 10. dv Says:

  zo absoluut was het nu ook weer niet ik blies hem weg en hij begon te briesen van blijft nu ’s met uw vardelijke fikken van mijn spel

  (de eerste bloesems zijn voor overmorgen)

 11. Fan van Dichter Says:

  Wat heb ik je gezegd?
  Licht ontvlambaar als een zachte teddybeer,
  maar toch o zo on-voor-spel-baar, dat hij is!
  Hopelijk heb jij geen kou gevat
  door je zo bloot (weg) te geven

 12. didideparis Says:

  Binnen de beslotenheid van onze Groot-Nederlands Letteren is Vader Veek dan ook de heuglijkste gebeurtenis sinds Vadertje Cats!

 13. dv Says:

  het stinkt inderdaad in alle spleten van deze taal nog naar de merde waar die Cats zijn ding in stak:

  “bestuur toch in de slaap mijn bin- en buiten-leden/dat mij de nachtrust zelfs mag strekken tot gebeden”

  ja copke kom ja kom

  [helaas heeft mijn gevoeg meer rechtopstaandheid des ochtends dan wat hij zichzelf in bed heeft kunnen geven]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: