MARS

april 9, 2008

Geen seconde te vroeg! Wie vooruit wil in het leven moet altijd ook eens achter zich kijken (eergisteren, maandag bvb. was er brand bij Vital, de mosselboer) en wie iets over Leuven wil zeggen moet ook geregeld eens kijken wat er in Kessel-Lo gebeurt. Op 27 maart jl. is daar een arbeider verongelukt. Aan de kop van Kessel-Lo. Een instabiele wand is ingestort. In de gietende regen. Geen weer om een hond door te jagen. Ik prijs me gelukkig dat we niet in China wonen, waar een arbeider minder te bassen heeft dan hier in de negentiende eeuw… En ik wou vooruit, maar ik kon niet verder… Na een wedstrijd die afgeblazen is. De mensen wisten niet met welke prijzen ze zich nu een pleziertje zouden kunnen doen. Ik heb dat allemaal van mijn blog gehaald en vernietigd. Zoals de affiches die hier en daar in het wild fladderden, langs de bushokjes op de Diestesteenweg. Een paar kwaaie arbeiders hadden zelf een affiche gemaakt. Een muurkrant? Enkele zinnen die bij hen opgekomen waren na de dood van hun werkmakker. Ze hadden geschreven dat het geen toeval was geweest dat er een dode was gevallen! Hoe lang nog moeten wij hun paleizen bouwen had erbij gestaan? Nog een geluk dat dat allemaal schoon opgeruimd is vandaag. Echte politieker weten dat zij hun teksten moet laten schrijven door mensen die daar verstand van hebben. Niet zo maar wat dingen in het wilde weg neerpennen… Hier sta ik nu, na weken van onderbrekingen. Van alles dat er gebeurd is. Opgetreden, aangetreden, werken, zuchten en zweten. Knutselen. Toch nen schonen hobby, zo in uw poëzietje schrijven! terwijl ’t werkvol in de gietende regen zit te verzuipen! Het wordt tijd dat ik weer mijn stoute schoenen aantrek. En maken dat ik mij niet vergis. Vanaan het monument van Justus Lipsius verder gaan. Vertrekken. En uitkijken dat ik niet de Van Benedenstraat (Pierre-Joseph van Beneden (Mechelen 1809-Leuven 8 januari 1894) afloop, daar heb je links een parking. Verschillende verdiepingen op elkaar. Een appartement voor auto’s. Zeer on-Leuvens! Het parkeergebouw is organisch vergroeid met de GO-sport. In deze handelszaak krijgt men een goed inkijk op wat mondiaal in sweatshops gereëerd wordt. Als men dan de Diestsestraat oversteekt komt men in de Sint-Maartensstraat. Het straatje heeft echt de vorm van een flessenhals. In zoiets verzuip ik nogal makkelijk. De hals ontkurkt zich in de Diestsestraat. De fles is bodemloos. Verdwijnt aan het eind in de Rijschoolstraat. Ook zou ik als ik daar langs zou lopen mij zeker weer zitten vergapen aan het ouderwets hemelsblauwer straatnaambod: St. Martensstraat/Rue St. Martin. Heerlijk is dat! In het stuk dat parallel loopt, in de Vital Decosterstraat zat de cinema Lovanium. Werd mij onlangs bij hoog en bij laag bevestigd. 

Gelukkig sta ik hier weer met mijn beide voeten op de grond. Klaar om te vertrekken. Vanaan de Justus Lipsius. Ik ben bereid om er weer flink de pas in te zetten.  Met de Olympisch vlam in de pijp! Kan niet wachten om mijn weg te vervolgen verder de Bondgenotenlaan op. Of is het af?

6 Reacties naar “MARS”

 1. eddy shark Says:

  T’is op en af vandaaruit. Probeer de ‘via via’ via de ring eens richting grensstraat…
  Getekend,
  tante toke alias “eat shark after dark”

 2. annemieke steenbergen-spijkerman Says:

  Ik droomde vannacht van Diest , was even in de middeleeuwen lakennijverheid en -handel. Graan en veehandel bloeide tierig .Vreemd genoeg liep je opeens als figurant door mijn droom, niet dat het erg is het was wel amusant je droeg een toorts, knikte , en waarom weet ik niet maar ik zei : zag ik je al niet eerder in Florence , waarop je zei, wist niet dat je de medici ook kende en Machiavelli.
  Ik zei dromen dienen een doel het zijn dragers net als bde ervaringen.
  Noem het maf , zot of gek om mijn part ik vond het bijzonder .Hoeveel mensen in de middeleeuwen zullen didi geheten hebben (h).Ik breng je even een groet zomaar vanwege die droom vannacht. Vreemd denk ik, soms is er zijn noch niet zijn, sprak ook ik als een kievit over lucht en uitspansels. is soms in duisternis gewikkeld in leven wat je als je ontwaakt weegt en opeens de betekenis van zijn en niet zijn weet. Soms zijn er dwars lijnen net als lijnen , perspectief die
  In leven de zingeving helder en klaar duiden, waaruit scheppen vol verhalen in dromen zonder waas voor ogen je in je hart duiden wat hemelen , uitspansels
  In vele wolken en met zon of maan soms geven om je als mens over te verwonderen. uit een paar dromen stromen soms vele beelden van mannen en vrouwen .Hoe bijzonder je als kind je kunt onderhouden , ik noem het een gunst van leven , iets moois om te koesteren als was leven kunnen wonen in een nestkastje en elk sprietje en takje nog weten dagelijks je eigen ei die ik in dromen vind uitbroeden en als zacht donsje uit zie vliegen of fladderen. Ja ik droomde vannacht van Diest zag je opeens lopen , vreemd , hoe ongevraagd soms bijzondere dingen zo werkelijk en echt lijken dat het me kan inspireren en ontroeren het lijken soms net sprookjes , (h) mensen vervloeken soms de dag waarop je worden geboren, anderen om armen de gedenkdagen toen landen nog niet gescheiden waren van elkander zei vannacht iemand in dat plaatsje er stond nota bene nog zo’n ouderwetse schandpaal op een markt, ik heb alleen al door deze droom voro een week genoeg om van te gaan schilderen didi hihi, een droom is een vloeiende ebbende zee , die zo mijn ziel en hartkamers in mag vloeien , ik kan soms niet stoppen met me te verwonderen als ademhalen is als dons en leven geurt naar honing. Gelukkig ken ik me zelf goed genoeg nuchter als kalf, je moet immers wel mens blijven die herkenbaar is om te leven en door te kunnen leven. Elke dag geven dag en nacht zowel in dromen als in de Takken en kruinen van bomen en in tuinen met als die mussen en spreeuwen en roodborstjes en andere dansfragmenten ook vermakelijk theater.
  Lieve groetekes even , het is vandaag zonnig en ik dacht , ik moet et je even zeggen , mooie dingen mogen gedeeld toch of niet dan. Lieve groetkes


 3. […] -> potverdrie, nu was ik toch nog vergeten te vermelden dat ik in de running was voor een Prijs bij Didi de Paris maar dat de wedstrijd afgeblazen […]

 4. didideparis Says:

  Ik krijg al bijna spijt dat ikde wedstrijd heb moeten afblazen. Zucht, zucht, zucht.

 5. Els Says:

  Didi, ik heb zopas het linkliefdeweekend uitgevonden in het kader van de herdenkingen van mei 68. Love, peace en hippieness voor iedereen! Groepsknuffel!

 6. didideparis Says:

  Mijn haren groeien zijn er weer behoorlijk van aan het groeien. Mijn broekpijpen beginnen te fladderen. Onder mijn schoenen krijg ik weer plateauzolen. Overal waar ik kijk zie ik bloemen. Van mijn zolder is het hele oeuvre van -f*ckin’- Herman -slik- Hesse! komen aandrippelen en weer hier in mijn boekenkast gewipt. Overal waar ik om me heen kijk zie ik heel leuke lieve mensne en overal bloemen. En nog even (voor ik beneden naar Mary Poppins ga kijken!) zing ik uit volle borst “When the moon is in the seventh house”!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: