Complainte pour Sainte-Catherine

juni 13, 2007

301-big1.jpg

Het is een tredmolen. De haat trekt over. Een wolkenformatie. Misvormd… Verkiezingen zijn niets anders dan een kwaadaardige mexican wave die door het land trekken. Een stuiptrekking. Een electroshock. Verkiezingen halen het slechtste in een mens naar boven. Het stemhokje is een darkroom. Hoogtijd dat men daar camera’s plaatst! Joe had weer eens het goede voorbeeld gegeven. Voor hem was het simpel: eenieder die met zijn mobieltje een fotootje getrokken had van zichzelf naast het scherm met de naam van Principessa aangevinkt werd door Joe rijkelijk overstelpt met bier ende saucijzen. Het heeft hen geen windeieren gelegd. Principessa zette een schitterend resultaat neer! Principessa is een eiland op de kaart van dit klotenland… Duizenden films heeft Joe nu al gezien in dat leven van hem. Misschien is het leven zelf een film. Van de meeste films weet hij nog ongeveer wat erin gebeurde. Hij herkent alleen geen gezichten. Onlangs, in The departed, dat was werkelijk fucking hell, stonden Leonardo DiCaprio en Matt Damon naast elkaar, die twee kan hij in geen honderd jaar uit elkaar halen. Al die films, remades van Eyes Without A Face, trokken aan Joe voorbij, als een nevel, als verkiezingen, een gasaanval, een zwerm geesten, het schimmenrijk… Wat Joe nog het meest van al verontrustte aan heel die verkiezingenzooi was dat hij tot het inzicht gekomen was dat hij gezichten van politici doorgaans wel na één keer kan onthouden… Hoe komt dat? Politici zijn betere acteurs! … Verkiezingen is dat onregelmatig weerkerend fenomeen dat je duidelijk maakt dat je uiteindelijk niets te maken (hebt) (wil hebben) met de cultuur van dit land.

Advertenties

3 Reacties to “Complainte pour Sainte-Catherine”

  1. stellabystarlight Says:

    …en dus alles te maken heeft met het opbouwen van een sterke tegencultuur…

  2. els Says:

    Goh, zeg. Je maakt ook deel uit van de cultuur van dit land Didi. En niet echt met tegencultuur, for the record. Ik snap soms niet hoe jij denkt, ik voel mij niet te mooi om te willen omarmen wat ik ken in dit land.

  3. didideparis Says:

    Beste Els, ik heb inderdaad een liefde-haat relatie met mijn cultuur, met mijn land, etc. Als kunstenaar drijf ik op sferen. In al mij geluimdheid hoeft geen rechtlijnigheid te zitten. Dit in tegenstelling tot iemand die zich bezighoudt met rechtspraak of met politiek. Ik, als kleine onbeduidende kunstenaar, hoef geen waarheid te vertellen, hoef niet consequent te zijn, gewoon de medemens zo nu en dan eens een spiegel voor te houden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: