How Deep Is Your Love?

mei 25, 2007

dance.gif

Geachte Mevrouw,

Terwijl ik hier zit te luisteren naar good o’ Elvis zijn ‘I got stung, babey’ moet ik toegeven dat het filmpje dat U mij toestuurde – waarschijnlijk weer een Vlaams (alhoewel de voertaal is hier overduidelijk niet ondertitelde bodylanguage ) – en dat door U zo treffend werd voorzien van de welgeschapen titel “De stang”, mij een komplete jet lag bezorgt. Of bedoelde U ‘The Sting’? Of -erger nog “The Thing”?

Het begint al met het vals fluitje dat erbij steekt. Een high-tech kruising tussen Herman Van Veen en de irritante begintune van “Hulp, de dokter verzuipt!”. Terwijl zij bij hem op de buis zit rijden ze op zijn fiets door het idyllische Amsterdam met weinig meer om het lijf dan een flou artistique. Je ziet het meteen: dat vrolijk rondhuppelende David Hamilton-tuig denkt maar aan één ding.

Mannen, Mevrouw, is het soort volk dat men best met rust laat. Mannen, dat is dát onderdeel van de mensheid dat pathetisch wordt als ze het en pleine publique over seks hebben. Niet alleen de ogen zijn groter dan hun buik. Soms zijn hun hersenen gewoon vergiftigd door een OD tostesteron! Een fraai voorbeeld onder de zon is Bush. (By the way ‘Bush’ betekent ‘schaamhaar’.) Mannen, Mevrouw, ze komen zelden klaar. In hun broek dragen zijn een klapsigaar, ter grootte van een suppositoir. Mannen, Mevrouw, moeten tegen zichzelf worden beschermd. Vooral in de lente! Dan meent dat tuig weer hoge toppen te moeten scoren. Het is geen medikament, Mevrouw. Het versterkt hun eigenwaan, Mevrouw. Het geeft aanleiding, een voorzet, en vooral ergernis. Love is the drug.

En nochtans, het is niet al goud dat blinkt. Ik vrees, Mevrouw, dat dit een zaak wordt voor Testaankoop. De advertentie belooft 36 uren snoeihard volgehouden erecties. Is dit niet een klein beetje over de top? Zeg nu zelf, hoezo 36 u (da’s heel wat langer dan een modale werkweek) (terwijl het filmpje het nog geen minuut uitzingt? De kans is groot dat dit product de gemiddelde consument achterlaat met een gevoel van wrevel, irritatie, ja zelfs, onbevredigdheid.

En, Mevrouw, er is iets mis met de tijd. De technologie gaat snel, gebruik hem wel. Maar de mail was mij toegestuurd op 15 mei, en die zit nu pas in mijn mailbox. Dit is stukken trager dan de modale post, in volle staking. (Ondoorgrondelijk zijn de wegen van cyberspace.)

Misschien moeten we dit zien alles zien als een bijzonderlang voorspel (eentje om “Elvis” tegen te zeggen).

En daarom, Mevrouw, raad ik eenieder aan, alvorens deze pillen te slikken (Nee, dames: niet deze pil!) eerst goed de bijsluiter te lezen. (Ook de kleine lettertjes).

Uw toegenegenen,

Country ‘Cow’ Joe

10 Reacties naar “How Deep Is Your Love?”

 1. stellabystarlight Says:

  Walgelijk, zo’n (G-) spotje, en dan op het deuntje van Turks Fruit, de verfilming van de klassieker van Jan Wolkers. Maar tegenwoordig verwerkt men zelfs J. Deelder in een wasmiddelenreclame; the medium (tv) is the message. Profit is our goal.

  En het is niet Bush- al lult hij letterlijk uit zijn nek-, maar de (farmaceutische) multinationals en hun allesvernietigende spotjes, clipjes, tunes en tours die conflicten en concentratie van kapitaal in enkele handen veroorzaakt. Het kapitalisme is de ergste vijand van de mensheid, zei President Evo Morales van Bolivia eergisteren. Maar het ergst van al is wel dat literatuur en film verkracht wordt door de op winst jagende, allesvernietigende multinationale grootheden.

 2. pvc Says:

  Het *kon* meer niet zonder een steek naar onze Belgische Posterijen!

 3. Beatman Says:

  En… hoor ik hier niet enige jaloezie-onder-toon tav Toon?
  Zijn “vals fluitje” vind ik echt wel iets hebben!

 4. Beatman Says:

  dwz de Toon van Toots
  dus… de Touch van Toots Toon brengt mij in Vervoering 😉

 5. Els Says:

  Een steek naar de posterijen tot daar, als het maar geen steek naar de stakende postmensen is. Ik weet het, mijn hardnekkigheid neemt met de dag toe!

 6. Els Says:

  My god. Ik..ben een processierups geworden

 7. stellabystarlight Says:

  Mijn God (ook). Hoe diep moet mijn liefde gaan, DDP, voor je weer spreekt?

  ‘Kunst is liefde in elke daad.’ (P.van Ostaijen)

  Doe iets…zeg iets…reageer desnoods…

 8. betweter Says:

  een steek/link naar onze Belgische Posterijen of Stakende Postmannen lijkt me hier nogal voor de hand liggend:
  ook bij hen kan de boog niet altijd gespannen staan bij hun dagdagelijkse rondje op de fiets! Zeker niet als hun rondje steeds meer opgedreven wordt. Want, wat blijft er dan nog over van hun “natuurlijke” en “belangrijke” sociale functie tav onze oudjes en vereenzaamden in onze samenleving?!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: