Going Up The Country

maart 4, 2007

ge806tvad.jpg

Als zwarte bloemen in de nacht verschijnen zij op kastjes tafels en bureaus, in treinen en op schepen met ellenlange rijen verlichte raampjes in het inktzwarte duister. Stoomfluit! Heiligenbeeldjes op laptops en in handpalm modellen… Shellack, Sh-boom, bakeliet, obsidiaan… Herkomst en samenstelling onbekend… Planet Earth is blue and there is nothing I can do… Kleine tabernakels, clonen van de Ark van het Eeuwigdurend Verbond, het lillend hart van het Lam Gods. Maya-schrift is opgebouwd uit kleine televisieschermpjes. Aan eenieder van ons verschijnt… Voor je er erg in hebt sta je oog in oog met de zwarte monoliet. Glanzend. Heeft zich als een virus over de wereld verspreid. Kwikzilver loopt in alle richtingen over de aarde… Als men het juistje knopje vindt floept het scherm aan. De weldoende stralen verlammen ieder. Men zit aan het scherm gekluisterd. De kamer wordt een grot, op de muren dansen schaduwen. Klein of groot, flat screen, giant screen. In elke huiskamer, of op welke plaats onder, of tussen de sterren ook, ligt men in diepe aanbidding van het scherm. Onderhuids kroelen Middeleeuwse miniaturen in Vlaamse Polyfonie… Wie dit leest wordt erdoor beïnvloed. Dit is het enige interactieve plekje van het InterNep. Een heilige heeft hier zijn staf in de virtuele grond geplant en een bron ontstond, heilzaam voor alle nuchteren van geest. Voor je het weet staat de zwarte monoliet bij je. En er is dat ene plekje in cyberspace, de G-spot van InterNep. Het Armageddon waar alle goede en slechte geesten samenkomen voor de ultieme krachtmeting. Het doorgeefluik – Eten uit de muur halen – Osmose – Waar de realiteit en het virtuele gegevens uitwisselen. Dat ene plekje, de vrijstaat, dat gevoed wordt door de bezoekers en hun reacties… Alles groeit en bloeit analoog met het aantal boekers. Cyber-bedevaarders bezoeken de onafhankelijke commune van Country ‘Cow’ Joe, het nieuwe Kronstadty, de neo-Anabatistenrepubliek Münster, het Nieuwe Jerusalem, het enige interactieve oord in cyberspace. De reacties doen het oplichten. Geven alles kleur, genereren nieuwe teksten…

Natuurlijk was het leven in Stadt™ Ville© City® in Nul Nul Zeven geen makkie. De bank waarop Joe de avond doorbracht was een vliegend tapijt geworden, een quilt, patchwork. Wireless of bekabeld, het was een mozaïekbeeld. Troost had Joe gezocht en gevonden in cola chips en trash. Maar Country ‘Cow’ Joe zou deze televisieavond aan geen hond -onderbroken door reclame – kunnen navertellen. Principessa ademde als Doornroosje en Belle, Blue en Snoopy zouden morgen in alle vroegte weer boterhammekes met choco willen. Oh, yeah!

En terwijl je deze laatste zin leest onderga je een iris-identificatie.

12 Reacties naar “Going Up The Country”

 1. pvc Says:

  De Boterham Met Choco (BMC)… daar is toch niks mis mee, mag ik hopen?

 2. didideparis Says:

  It’s clean as a birdie, man.

 3. stellabystarlight Says:

  Ook de nakomelingen van deze discipel smeren in alle vroegte hun bammetjes met choco, danwel pindakaas (of beiden) alvorens met grote verhalen het klaslokaal te betreden. morgen gaan de vertellingen over eekhoorntjes die walnoten eten, over ravotten in ballenbakken, en over plonsen in een chloorbad…

  De Leerlinge van de onafhankelijke commune had een week ‘cold turkey’ achter de rug. Nu had ze weer ‘wireless’ contact met het cyberuniversum. Het was voor haar als Verlichting.

  Eindelijk kon Nena zich weer bevredigen met al het schoons dat haar lustoord, het eigenhandig gevonden InterNep- plekje, haar dagelijks te bieden had.
  En wanneer haar iris dan op de juiste wijze geprikkeld raakt, komt zij spontaan tot een orgasme die een woordenstroom (reacties) in gang zet brengt die niet meer te stoppen is. Soms snel met schokjes, dan weer langzaam stijgende naar een lang uitgerekt plot,

  Didi, het is echt waar, je bent de meest Straight Edge (Punk) Poët die Nena kent…

 4. didideparis Says:

  Voor een straight edger kan ik mij anders wel geregeld behoorlijk misdragen, hoor.

 5. dora Says:

  Wablieft Didi een Straight Edger ?

 6. stellabystarlight Says:

  … dan zeker nog nooit in Cyberspace ??? Voor Nena bent en zijt gij een brandschoon hologram, as ‘White as Milk’…

  Overigens, Nena is dol op ondeugende dingen, vooral in haar onmetelijke fantasieën want:

  “Imagination is everything.
  It is the preview of lifes coming attractions”
  (Albert Einstein)

  En in de fantasie is het waar feit en fictie met elkaar verzoenen…

 7. dora Says:

  Nena, maar meiske toch, zou jij morgen in alle vroegte ook geen boterhammekes met choco eten en eveneens met de kinnekes mee naar http://www.klasse.be gaan, want jij hebt blijkbaar toch nog veel te leren!

 8. stellabystarlight Says:

  Ze snakt naar nieuwe kennis, en die site is een goeie eye opener…;)
  morgen zit Nena dan ook in de schoolbanken…

 9. dora Says:

  Allelulia! Een Nieuwe Verlosser is ons geboren!
  Is dit ook één van de meer dan 4000 levende godsdiensten die te beleven valt in de tentoonstelling “God(en): een handleiding”

  Ikzelf ben op zoek naar weeral eens een nieuwe zingeving:
  Vorige week liet ik me onderdompelen in een Islamitisch Bad.
  Vandaag heb ik me alvast De Koran aangeschaft.
  Maar, dit lijkt me toch ook wel wat!
  Van kindsbeen af, ging ik vroom en blij mee op bedevaart naar Scherpenheuvel, om Maria te aanschouwen én te aanbidden.
  Nu lees ik hier dat er tegenwoordig CYBer- bedevaarders zijn.
  “See You Bernadetje-bedevaarders”?
  Gaan die om Bernadetje te aanschouwen én te aan bidden?
  Lijkt me leuk! Reeds als kind identificeerde ik me eerder met dit lief en bedeesd herderinnetje dan met die statige OLV!

 10. Els Says:

  Ik wilde hier graag aan toevoegen dat de duurste saaie plek die ik ken Brasschaat is. Duur! Saai! Maar Duur! En Saai!

 11. Els Says:

  Alwaar de leutigste goedkope plaats zonder twijfel Cafe de Legen Hond is in Gent, hoewel café de Toogzweer ook een meevaller is!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: