À la Recherche du Temps Perdu

december 30, 2006

swans.jpg

Zijn het Foo Fighters? In de wolken passeren in allerijl topfilms van het voorbije jaar de revue: “V for Vendetta”, “Miami Vice”, “Syriana”… Werd er iets gemist? Het vliegtuig nadert de datumgrens.  De klok tikt het jaar weg (als een smeltende poolkap). De passagier kijkt op zijn boordinstrument de ene DVD na de andere. Opweg naar het eindejaarsfeest, vooralsnog proberen de schade in te halen, de opgelopen averij tot het minimum te beperken.

Onder schuift de landkaart voorbij, de wereld als miniatuur. Hoe ver kan men gaan met comprimeren? Is het verantwoord een film terug te verkleinen tot een televisiescherm. En mag men het dan nog verkleinen tot het speelgoed waarop ik nu deze DVD’s bekijk? Televisie is bonsai cinema. Wie weet hoe klein we de dingen straks bekijken?

2 Reacties naar “À la Recherche du Temps Perdu”

  1. dinzzz Says:

    Vreemd … dat doe ik de laatste dagen ook. Zouden er nog zo zijn? “Capote” is een aanrader.

  2. didideparis Says:

    Dat doet iedereen deze dagen, Dinzzz. Mensen willen het voorbije jaar (en hun leven) vorm geven. Het registreren wordt een vorm van mediteren… Bezinning… Spiritualiteit voor agnostiekers/atheïsten… Trouwens, onze gids en reisgezel, Paul van Ostaijen, schreef het al in 1921: “U zal veel worden vergeven/ want/ gij hebt veel films gezien/(…)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: