Music for Life 2

december 23, 2006

287.jpg

In Leuven schreef ooit iemand de roman “Het glazen huis geluk”. Sedert een paar dagen staat er een huis dat uit niet veel meer opgetrokken is dan uit glas. Een team van Studio Brussel heeft zich erin opgeloten voor het goede doel. De constructie houdt het midden tussen een Big Brother-huis, een internationaal ruimtestation en een kerststal.

Gelukkig is het allemaal minder extreem dan het project waarmee in januari 2000 de actrice Daniella Tobar de Chileense stad Santiago verontrustte. Ze leefde er in een huis dat geheel uit glas was opgetrokken. Iedereen kon zien hoe zij sliep, onder de douche ging, op het toilet zat en de liefde bedreef. Het was onmiddellijk een publiekstrekker. Ook vonden rond het huis steeds meer ongeregeldheden plaats. Op een nacht hield een  grote groep mannen, van wie vele dronken, de wacht bij het huis tot Tobar thuiskwam. De actrice rook onraad en ging niet naar “huis”. De gefrustreerde menigte bij het huis zag een andere vrouw, die toevallig voorbij liep in minirok, aan voor Tobar. De mannen stormden op haar af en dwongen haar zich uit te kleden. Uiteindelijk vond de vrouw toevlucht in een politieauto.

Zo een vaart loopt het in Leuven niet. Dag en nacht verzamelen groepjes jongeren zich vreedzaam rond de attractie. Mocht het toch nog de spuigaten uit lopen dan men de ruimte nog altijd bevolken met auteurs. Dan krijgt het meteen evenveel aandacht als een glazen viskom.

2 Reacties naar “Music for Life 2”

  1. Coudie Says:

    Hopelijk loopt het geen zo’n vaart in de StuBru-kringen. Het voorleesinitiatief was in ieder geval een zeer mooie actie. Op die manier werden cultuur en liefdadigheid voor even één. Morgen bestorm ook ik de glazen constructie om een bescheiden bijdrage te leveren.

  2. finie Says:

    Ra,ra, wat is ’t verschil tussen een acteur en een auteur?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: