Mainstream

december 14, 2006

ib_051010_korea-9_b.jpeg

Ontwaken. Op de fiets. Onder een zwarte hemel. Je weet niet waar kruipen. De koude is verkwikkend. Snel geld afhalen, snel boodschappen doen. Jump-cut! Het gonst in je hoofd. Of zijn het de auto’s? Haast je, rep je! Tegen de stroom in. Wolkjes uitademen. Het bloed stroomt – vissen onder het ijs. Witte –Opzij!- lijnen –opzij! – op de grond… Ring ting ting, tang tang tang. Tram. Stoplichten vervloeien tot een meer van kleuren. Zwanen in het park. Bevroren vijver.

Het is groen. Het is groen.” Sneller trappen tot het aroma in je neus omhoogkringelt. Senseo, percolator of… Het sist, het pruttelt of… Als de koffie -het zwarte getij- komt aanzetten (eenvoudige alchemie)– wijkt de rat race als sneeuw voor de zon…

Bijna thuis. Je rijdt voorbij een glazen vitrine. Een kribbe. Een kinderdagverblijf. Of is het de dienst waar men de koters een nummer in hun oor tatoeeert? Een chip in plant? In het midden van de ruimte, zit, geruisloos, een porceleinen pop, blos op de konen, in een bel van langzaam ontvouwend licht, omringd door een vage schare kruipende dwergen, een eiland op haar eigen, een schilderij van Degas, eenzaam maar met charme, onwezenlijk mooi, een hertenjong met de frou van Betty Page, een uit een klassiek ballet geslingerd danseresje.

4 Reacties naar “Mainstream”

 1. dora Says:

  Prachtige foto!
  Het leven is een dans tussen vreugde en verdriet. (Mansukh Patel) Een dans tussen de contradicties, tussen paradoxen, tussen min en plus, tussen ja en nee,…
  Ex falso sequitur quodlibet.

 2. Mevrouw Els Says:

  Zie, Didi, hoewel ik uiteraard de beloofde commentaar op Borat verwacht had -maar die komt nog, ik weet het en mijn vertrouwen is rotsvast- moet ik zeggen dat ik dit stukje echt heel mooi geschreven vind. Vree wijs.

 3. dinzzz Says:

  Ik hou van het ritme, ik zou het kunnen dansen.

 4. didideparis Says:

  Dat is een van de mooiste complimentjes die ik ooit gekregen heb, Dinzzz. Jive to the beat.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: