Triptiek III

november 23, 2006

 nu-stelarc-3g.jpg

17u19: wat gebeurt er als kameleons paren? Hoe doen zij het? Op zijn hondjes? Doen zij elkander pijn? Leven zij van lucht? 17u20: lopen kameleons ooit een blauwtje op?

Vroeg op de avond, aan een donkere hoek van de bar, beslisten Jeckyll en Hyde hoe het met mij verder moest. Gehoorzaam dronk ik meer dan goed voor me was. Ik daalde af in de diepste krochten. Ik ben de kameleon die in de caleidoscoop gevallen is. De spiegel is gebroken, het gruis opgesnoven. Bloed sijpelt uit mijn neus… Ik zou een zingende derwisj zijn, een poppetje van god. Ik weet niet wat ik van de pijn verlangde: in helse pijnen met het opperwezen praten, of weer met mijn twee voeten op de grond staan; in elk geval een einde maken aan het zweven.

Mijn maag, de chronologie en mijn longen liggen overhoop. Trillend ooglid, lillende plumpudding is de tijd. Mijn hart geeft een drumsolo. De juke-box speelt sintvithusdans. Bliksemschicht! Storm in een glas, storm boven de stad, storm boven het land. Donder! Het woeste donkere najaar. Zwaarbewolkte hemel. De wind jaagt de wolken bij elkaar en uit elkaar. Gifgroene wolken, paarse luchten. Sint Elmusvuur. De hemel staat in brand. Ik geef mij over, drijf mee met alle stromingen, in alle richtingen tegelijk, weg

15 Reacties naar “Triptiek III”

 1. dora Says:

  Deze dagen is ook het zwerk een kameleon, die alles en iedereen meesleurt.

 2. didideparis Says:

  IK hou van donkere dagen.

 3. dora Says:

  Ik van de heledere dagen.
  Zouden mensen ook niet beter allemaal wat meer dier (kameleon of niet) worden dan zijn ze mss beter af, gezien de opgang van de Partij voor Dieren. Vraag me af op wat die “dieren” slaat.

 4. didideparis Says:

  Louis-Ferdinand Céline droeg zijn roman “Rigodon” op “aan de dieren”.

 5. Marlon Vanco Says:

  Heeroom Didi, ik heb je vanuit mijn bescheiden webbedrijf gebombardeerd tot opperblogger van Groot-Leuven. Ben je klaar voor deze virtuele taak? Indien niet, schrijf je bezwaren dan maar terug naar deze afzender. Want schrijven kan je!

 6. didideparis Says:

  Here Jezus, net nu de ChristenUnie in Nederland haar zetelaantal verdubbeld heeft!
  (Neem contact met me op mijn mailadres. Ok?)

 7. Els Says:

  Ik wist het, ik wist het! Didi for Upper Blogger!
  (valt in zwijm)

  Een redelijke geschifte groupie,

  Moi.

 8. Marlon Vanco Says:

  Heeroom, waar heb je dat mailadres verstopt? Ik lijk wel aan tijdelijke webblindheid te lijden. Eventueel tot vrijdag 1/12 live of anders altijd welkom via marlonvan@yahoo.com. Schrijf ze.

 9. Stella Says:

  Ik interesseer mij voor oude legenden, godsdientgeschiedenis en vele onessentiële dingen. Maar is het ook niet een studie van de mens te onderzoeken welke maskers hij opzette en hoe hij daartoe kwam? Sommige van deze maskers hebben hun charme….Ik moet zorgen dat de esthtiek der maskers niet gaat overheersen.

 10. didideparis Says:

  Ghostwriters on the Storm. Johnny Cash & Elvis zegden het al voor ons: hebt malkander lief!

 11. Stella Says:

  en:
  De lachlust van de mens is het eerst opgewekt door het doden van een vijand, dan door de marteling en zo teruggaande tot lichtere vormen van vermaak (excuus, het was wordT). Typisch is nog het aantal doden in PRIKKEBEEN
  (L.TH. Lehmann, 1943)

 12. didideparis Says:

  Daar sta ik nu met gekruiste armen naar te luisteren, zie.

 13. dora Says:

  Gijsentriep!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: